Новини України » У ЄК назвали терміни надання умов для переговорів щодо вступу України в ЄС

У ЄК назвали терміни надання умов для переговорів щодо вступу України в ЄС

Фото: Getty Images

Єврокомісія назвала терміни надання умов для переговорів

Спікер ЄК заявила, що для Євросоюзу прогрес України “є вражаючим”, оскільки країна досягає таких результатів в умовах війни.

Єврокомісія протягом найближчих тижнів розраховує бути готовою надати рамкові умови для переговорів про вступ України в Європейський союз. Про це на брифінгу заявила спікер Єврокомісії Ана Пісонеро.

“Я не можу бути більш конкретною у питанні часових рамок, але робота з підготовки переговорних рамок просувається. Є підстави вважати, що ми повинні бути готові представити їх країнам-членам протягом наступних тижнів, ми сподіваємося”, – зазначила вона.

Також спікер прокоментувала заяви окремих політиків про те, що для України нібито є особливі умови та преференції на шляху до членства в Євросоюзі.

“Очевидно, що немає жодних скорочень у процесі розширення. Цей процес заснований на досягненнях. Ми маємо дуже чіткі дані в нашій доповіді про те, що було зроблено Україною, щоб досягти сучасного стану”, – сказала Пісонеро.

Вона додала, що для Євросоюзу прогрес України “є вражаючим”, оскільки країна досягає таких результатів в умовах війни.

Нагадаємо, у грудні минулого року лідери Євросоюзу ухвалили рішення про початок переговорів з Україною і Молдовою про вступ у ЄС.

Україна – ЄС: на черзі виконання домашніх завдань і непопулярні рішення

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

Джерело: ua.korrespondent.net

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *