Новини України » В ООН назвали число вбитих через війну українців

В ООН назвали число вбитих через війну українців

Фото: Zelenskiy / Official

За даними ООН, загальна кількість загиблих цивільних і військових з обох сторін сягає пів мільйона людей

Справжня кількість жертв російської агресії на території України може бути значно більшою за офіційні дані, вважають в ООН.

Російська армія в Україні вбила щонайменше 9 444 цивільних осіб, зокрема 545 дітей. Майже 17 000 осіб зазнали поранень. Про це у четвер, 24 серпня, повідомила заступниця генерального секретаря ООН з політичних питань Розмарі Дікарло.

Заступниця генсека ООН наголосила, що Росія вже высымнадцять мысяців змушує українців переживати неймовірні страждання та втрати. 

“Самі лише цифри розповідають жахливу історію: Управління верховного комісара ООН з прав людини підтвердило загибель щонайменше 9 444 цивільних осіб, зокрема 545 дітей. Ще майже 17 000 осіб, серед яких 1 156 дітей, зазнали поранень. Реальні цифри, ймовірно, набагато вищі. За деякими оцінками, загальна кількість загиблих, цивільних і військових з обох сторін сягає пів мільйона”, – сказала Розмарі Дікарло.

Дипломатка засудила ракетні удари російських терористів по портовій інфраструктурі України, житлових будинках, театру в Чернігові та згадала воєнні злочини Росії.

Організація Об’єднаних Націй спільно з партнерами оголосила збір коштів на підтримку України в осінньо-зимовий період. 

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Source: ua.korrespondent.net

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *